//
you're reading...

Почивка в Испания

24 часа в Мурсия, Испания

Можем ли да опознаем забележителностите на град Мурсия само за 24 часа?

Театъра в МурсияМурсия в по-малка степен има международно влияние, отколкото други испански градове. Искате ли да се слеете с местните и да почувствате очарованието на Испания? Днес ви посрещаме с един коктейл от идеи за разходка в Мурсия или забележителности, които можете да разгледате на един дъх за 24 часа.

Седмият по големина град на Испания е достатъчно голям, за да грабне вниманието ни, но и достатъчно малък, за да го разгледаме за ден. Ето защо Мурсия е идеален избор за приключение в един ден. Какво не трябва да пропускате? Продължете да четете по-долу!

Пуенте де Виехо

Старият мост известен още като Puente de los Peligros, мостът на опасностите, се простира над река Сегура. Построен през 1742 година, той е доста по-стар от Puente Nueva, който е завършен през 1903 година. Двойните арки са една от най-поразителните забележителности на Мурсия.
Катедралата в Мурсия – Iglesia Catedral de Santa María en Murcia


Катедралата в Мурсия е построена върху някогашна джамия. Първите основи са изляти през 1385 година, въпреки че катедралата е официално завършена през 1467 година. След тази година обаче доста архитектурни елементи са добавени до 18ти век. Всичко това обяснява многоликия архитектурен облик на катедралата.

Отвън на основният площад пред катедралата Мурсия пък е мястото, където можете да се насладите на местните вкусотии. Вътре обаче можете да избягате от жаркото слънце и да се любувате на богатия интериор. Към катедралата има и музей, където можете да научите повече за историята на тази невероятно красива църква.

Santuario de la Virgen de la Fuensanta

Ако искате да видите друга сграда, която има голямо значение за града и духовното извисяване на местните, то трябва да се отправите извън града. Само 10км извън града или 15 минути път с кола. Там ще намерите красив храм, построен в памет на покровителя на Мурсия.

Името на това съкровено място датира от Средновековието, когато отшелниците са идвали тук на свещения извор (Fuente Santa). Въпреки това сегашната сграда е построена не по-късно от 17ти век. Тя включва храм в традиционен бароков стил.
Teatro de Romea – театърът в Мурсия
Мостът в град МурсияОсновният театър на регион Мурсия е също така един от най-популярните театри на Испания. Въпреки това, ако не говорите добре испански, едва ли ще можете да разберете постановките тук. Понякога театърът е център и за концерти, които са по-подходящи за чужденци. Сградата на театъра е архитектурно чудо и си заслужава да посетите Teatro de Romea.
Real Casino de Murcia
Главната улица на Мурсия е Calle de la Traperia и тук ще посетим едно чудо на изкуството. В близост до катедралата ще откриете невероятна сграда, която в наши дни е превърната в частен клуб. Сградата е отворена за посещения през деня и трябва да се порадвате на двора в мавритански стил, вдъхновен от Алхамбра в Гранада и Алкасар де Севиля.

Готови ли сте за почивка в Мурсия? Разгледайте нашата програма за разходка до Ла Манга дел Мар Менор, раят между две морета!

 

Discussion

No comments yet.

Post a Comment