//
you're reading...

Знаете ли, че...

10 топ туристически забележителности на Испания

Какво ни очаква в слънчева Испания – топ забележителности!

Забележителности в ИспанияИспания е истинска изненада за тези от вас, които си представят как се борят за място, където да сложат кърпата си на плажа. Сигурни сме, че вече пред погледа ви изплуват препълнени плажове и сангрия докато всъщност на заден фон картините рисуват страстно фламенко и бой с бикове. От древните паметници, завещани от римляните и маврите до средновековните замъци, белите селца на Андалусия или озарените от блясък и живот Барселона и Мадрид, Испания е една пъстроцветна огърлица от културни преживявания за всеки.
Пейзажът, който предлага слънчева Испания е разнообразен. Какво ще кажете за безбройните плажове, с които е осеяно испанското крайбрежие или пък за страхотните изживявания по испанските острови.
Топ туристически забележителности в Испания
Кралският дворец в Мадрид известен още като Palacio Real е официалната резиденция на кралят на Испания, въпреки че се използва само за официални церемонии. Кралският дворец е бил построен между 1738 и 1755 като Крал Carlos III е живял в двореца през 1764.
Памплона е град в Навара и градът е популярен със своя фестивал San Fermín, който се състои всяка година между 6ти юли и 14ти юли. Основният акцент на фестивала е El Encierro или още освобождаването на биковете.
Защитен от силните ветрове посредством стръмни скали и острови, Ла Конча в Сан Себастиян се счита от мнозина за един от най-добрите градски плажове на Европа и, разбира се, най-уникалният за Испания. Тук можете да се разходите по крайбрежната алея, да се отдадете на приключения със сърф, да потърсите някой хубав ресторант или просто да се насладите на хубавите гледки към плажа.
Акведуктът в Сеговия е един от най-добре запазените паметници на културата, наследство от римляните в Испания. Древният акведукт отвежда водата 16км от река Frío River до Сеговия. Той е построен от 24 000 масивни гранитни блока като за постройката не е използван хорозан. Той е осигурявал вода за града през 20ти век.

Разположен между Мадрид и романтичната Валенсия, Куенка е чудесен пример за средновековен град, построен на стръмната част на планината. Множеството висящи къщи са построени точно на ръба на скалата, което на свой ред превръща Куенка в един от най-изумителните градове на Испания, истинско съкровище в провинция Castilla La Mancha.
Ибиса е един от Балеарските острови в Средиземно море по крайбрежието на Испания. Островът е известен като едно от многото парти дестинации на Европа. През лятото населението на острова се увеличава двойно, защото туристите идват в Ибиса да се насладят на клубовете, плажните барове, ресторанти и неповторимите изживявания.

Продължаваме към Саграда Фамилия, голяма римска католическа църква в Барселона, една от най-посещаваните туристически забележителности на Испания. Дизайнът на храма е на талантливия Гауди, който е работил по проекта в продължение на 40 години преди да напусне този свят през 1926 година. Конструкцията на базиликата е започнала през 1882 година и все още не е завършена.

Сгушен в полите на Sierra de Guadarrama, Ел Ескориал е политически център на Испанската империя по времето на крал Филип II. Филип избира Juan Bautista de Toledo за архитект през 1559 година и заедно с него проектира Ел Ескориал като паметник, символизиращ ролята на Испания като център на християнския свят. В наши дни функционира като манастир, кралски дворец, музей и училище.
Мескита де Кордоба или още джамията на Кордоба е невероятна сграда, известна с гората си от колони и арки в основната зала. Мястото първоначално е било римски храм, след това църква преди маврите Umayyad да построят Мескита де Кордоба. Впоследствие катедралата е била построена като център на голяма мавританска сграда.
Отчасти крепост, отчасти дворец и градина, Алхамбра е име, което всички май сме чували. Алхамбра се намира на място с гледка към Гранада в южна Испания. Дворецът е бил построен през 14ти век от султаните Nasrid. Алхамбра в наши дни е също един от основните притегателни туристически центрове на Испания и много посетители идват в Гранада само, за да зърнат Алхамбра.

А вие избрахте ли своята почивка в Испания? Насладете се на една есенна екскурзия до Барселона!

Discussion

No comments yet.

Post a Comment