//
you're reading...

Малага- една перла в сърцето на Коста дел Сол

Почивка Коста Дел Сол- МалагаВъпреки че Малага е една от най-красивите перли по Испанското крайбрежие, малко туристи отделят време да разкрият красотите на града, тъй като обикновено се отправят от летището направо към привлекателните курорти на Коста Дел Сол.
Определено тези ентусиасти, които жадуват галещите лицето слънчеви лъчи, изпускат приключение в едно съкровище с чудесна стара част, Римски театър, Мавритански дворец, лъскав търговски център и  динамичен социален живот.
Местните хора обичат да се освежават с по напитка в баровете, пръснати по центъра на Малага. Ако искате и Вие да почувствате магията на един от най-оживените градове на Испания, то отпуснете се в приятната обстановка на някой ресторант и се насладете на чаша ароматно вино и тапас /мезета от испанското ‘tapas’/.
Откакто Музеят на Пикасо отвори врати /Малага е родният град на талантливия художник/, много посетители избират Малага за уикенд ваканция и културно-опознавателни разходки. Ако пътувате в група, то можете да се възползвате от вълнуващото приключение с влак, който тръгва от Фуенгирола до Малага, като спира в Беналмадена и Торемолинос. Разстоянието от Фуенгирола до Малага се изминава за около 30 минути и с този удобен транспорт можете да прекарате един цял ден в Малага и да се запознаете с всички красоти на града.

И така нека разгледаме някои от забележителностите в Малага:

Катедралата Малага

Катедралата, която се издига величествено точно в сърцето на града, е била изградена през 16век на мястото джамия. Обърнете внимание, че южната кула липсва /по-точно никога не е била строена/, което обяснява защо местните наричат ‘La Manquita’. Катедралата е отворена за посещения от Понеделник до Петък от 10 до 18:30ч.

Замък Крепост Алкасаба

Ако обмисляте една екскурзия до Алхамбра в Гранада, то определено си струва първо да посетите замъкът-крепост Алкасаба в Малага. Този мавритански дворец, построен през 9век, не е бил реставриран, за да конкурира красотата на  Алхамбра, но въпреки това със сигурност ще оцените неговата неподправена красота. Алкасаба се намира в края на Малага много близко до  Paseo del Parque. Погледнете реставрирания Римски театър точно до входа на Алкасаба и ще се уверите, че сте в една истинска мавританска приказка. Замъкът е отворен от Вторник до Неделя от 8:30 до 19ч.

Castillo de Gibralfaro

Високо над Алкасаба точно до  Parador се намират руините на древна Мавританска крепост. Има пътечка, която ще Ви отведе до този античен къс история, но катеренето определено не е лесно. Ако не Ви се разхожда прекалено много в и без друго горещото време, просто можете да се качите на автобуса Hop on, hop off Малага и за нула време ще стигнете до Castillo de Gibralfaro. Усилието си струва, защото в крепостта можете да разгледате и интересен военен музей, а гледките към слънчева Малага са повече от опияняващи.

Museo Picasso Málaga- Музей Пабло Пикасо

Малага е родният град на художника Пабло Пикасо. Откакто музеят Пабло Пикасо бе отворен в красив дворец от 16ти век, Малага се превърна в една от най-интересните дестинации в Испания. Въпреки че архитектурата на музея е впечатляваща и изложбите Ви позволяват да се докоснете до различен тип изкуство, музеят може да Ви разочарова, тъй като най-добрите художествени произведения на Пикасо се намира в Барселона и музеят Prado в Мадрид.
Ако сте почитатели на необикновеното изкуство на Пикасо, което някои още намират за странно, то може да посетите Casa Natal (Plaza de la Merced 15), където да разгледате родната къща на художника. Днес къщата е превърната в музей и се провеждат временни изложби.

Discussion

No comments yet.

Post a Comment