//
you're reading...

Нерха- непокътнатия диамант

Плажовете на НерхаНерха се намира на морския бряг, на около 50км от Малага и лесно можете да стигнете до тази перла, ако се движите по крайбрежната магистрала. Някога Нерха е било малко, сгушено рибарско селце, но днес курортът има население от над 22 000 жители.
Нерха ще ни изненада с 16км плажна ивица, покрита със ситен, хубав пясък и заобиколена от ослепителни морски води. Тук можете да се позабавлявате с всички видове водни спортове, водки ски, гмуркане и яхт приключения.  Излезте с лаптопа в ръка и ще чуете песента на красивите канарчета…Животът е хубав, нали?

Акведукт в НерхаГрадът е опасан от драматичната планинска верига Сиера Алмихара на изток, и по този начин градчето се е ‘спасило’ от евентуалните инвеститорски планове за строеж на огромни хотели, резултат от туристическия бум в повечето испански морски курорти. Старата част на града е все още буквално непроменена и ще намерите романтични тесни, виещи се улички, бели къщи с огромни тераси, обгърнати в цветя и здравец.
Да не се отвличаме и да забравим да споменем, че сърцето на Нерха е очарователния Balcón de Europa, ‘Балконът на Европа’, невероятна крайбрежна алея на ръба на извисяваща се скала, някогашен дом на мавритански замък. Оттук ще се разкрият спиращи дъха панорамни гледки към Средиземно море, малки заливчета и плажове, идеално вписващи се в изумителната гледка на разкошни планини.
Тук има множество ресторанти и кафенета, а туристите имат и възможност да си наемат истински файтон, който ще ги отведе до най-романтичните кътчета на града.
Прозрачните води на НерхаНай-важните забележителности на Нерха за църквата ‘Ел Салвадор’ от 17ти век, създадена в уникалния смесен стил на барок и мавританско изкуство, както и красивите градини на Капистрано Плая, които се издигат до плажа Буриана.

Безспорно обаче най-впечатляващата атракция на Нерха са пещеите, разположени на три километра от центъра на града. Пещерите на Нерха са дом на най-широката колона в света. Стенописите в пещерите са от епохата на Палеолита и периода след Палеолита, докато останките от скелети и артефакти ясно доказват, че пещерите са били населени от 25 000 година пр.Хр. до Бронзовата епоха. Те са съхранили археологически съкровища като картини на 20 000 години и други праисторически артефакти. Тези фантастични пещери са били трансформирани в естествен театър.Една от най-големите пещери е била превърната в концертна зала, където са се провеждали много концертни изяви през лятото. В Нерха се празнува традиционна и международния фестивал на пещерите, в който взимт участие и много знаменити музиканти и хора от шоу бизнеса.

Кухнята на Нерха включва няколко специалитета, включително De La Doncella /барбун/ и pescaito frito /пържена риба/. Разбира се, можете да вкусите и ястия от международната кухня, наденички, яйца и чипс.
Нерха се намира на 50км от Малага, но се свързва със западната част на Коста дел Сол чрез двупосочна магистрала. Пътуването от Марбела отнема около час, докато от Малага около час и половина.

Discussion

No comments yet.

Post a Comment