//
you're reading...

Идеи за почивка

Есенни идеи за почивка: защо да пътуваме през октомври

Почивките през октомври са един чудесен избор, ако искаме да се заредим с хубаво настроение, енергия и да отдадем на заниманията си с усмивка, докато очакваме така желаната Коледна почивка.
Ето ги и нашите есенни предложения:
Венеция и Canaletto
Ако 18ти век Ви допада и съответства на Вашите вкусове, Ви предлагаме да се отправите към Венеция и националната галерия, където започва изложба на Canaletto /откриване 13 октомври/. Никой друг художник не е улавял по такъв невероятен начин играта на светлината с водата, на камъка и на неподправената величественост на Венеция. Ако се вдъхновени от това да видите чудната Венеция, претворена на платно, октомври е идеалния месец /не се усеща миризмата на каналите/ да посетите Венеция и да си ‘откраднете’ късче от чудната атмосфера.
Тропическо слънце през октомври- Мавриций
Мавриций е известен със своите чудни условия за слънчева ваканция през зимата. Индийският океан е всъщност най-привлекателен през есента. Октомври е най-сухият, слънчев и най-малко влажен месец, а времето е много топло, но не и горещо. Мавриций е дестинация за почивка и трябва да сте сигурни, че избирате вариант за пакет, който е удобен вариант за Вас.
Истанбул за културата и птиците
Истанбул е вълнуващо място за посещение през всички сезони, с изключение на горещите летни месеци. Истанбул е идеална дестинация за почивка през есента. Истанбул се намира съвсем близо до България, така че нямате оправдание да не посетите Истанбул и да се полюбувате на хилядите отлитащи на юг птици, който ще търсят топлина и уют през зимата в Африка.
Пригответе се за едни от най-големите спектакли на мигриращи птици. Идеални места за наблюдение на птици са върховете Camlica, както и крайбрежието на града.

Рим и музеите
Един от най-големите музеи на Рим, Palazzo Barberini, съхранява едни от най-големите колекции на стари майстори на изкуството, и току що е приключил процеса на реставрация на музея и е отново отворен за пръв път след 60 години. Тук ще окриете историята на античното изкуство на Италия между 12ти век и периода на  Неокласицизма. Пригответе се да се срещнете с чудните творби на Караваджо, Рафаело и Бернини.

Пътешествие до гръцките острови
Септември може и да бе висок сезон на гръцките острови, но през октомври наистина можете да си осигурите релаксираща почивка и да се почувствате все едно светът е в краката ви, ако се отправите към малък, отдалечен остров.
Барселона и една есенна фиеста
Барселона е парти дестинация през по-голямата част от годината, но дните през октомври ви позволяват да се насладите на утихналата атмосфера и да се потопите в културни изживявания.

Discussion

No comments yet.

Post a Comment