//
you're reading...

Канарските острови- галещо косите слънце

Коста Дел Сол- почивка в царството на слънцетоВ момента гледам през прозореца и се чудя как може тези пухкави снежинки да се сипят нежно по мръсните улици на големия град… Добре, скиорите уцелиха в десятката с избора на ски ваканция през Март, но.. като че ли нас забързаният градски живот ни провокира да си мислим за море, плажове, слънце, красота….
Какво ще кажете да се отправим през Април към острова на слънцето- Коста Дел Сол, дестинацията, където температурите рядко падат под 20 градуса дори и през зимата. Чудесните климатични условия превръщат Коста Дел Сол в идеална дестинация за търсачите на слънчеви удоволствия. Слънчевата топлина на Малага и очарованието на Фуерингола Ви очакват през Април и при това не е нужно да пропътувате много километри, за да се докоснете до меката вода и златист пясък на райските острови…
Скука на Испанското крайбрежие? Не е възможно да се отегчите със седем острова, които са на Ваше разположение, има по нещо за всеки- планинско катерене, малки, чаровни селца, сърфинг, гмуркане или просто небрежно излежаване в хамака на плажа.

Перфектния плаж- най-хубавите плажове на Канарските острови

Да, перфектният плаж не е само на онази картина, която виси от една година на стената в спалнята… Ако търсите слънце, то вероятно ще харесате и безкрайните плажни ивици, които са в изобилие на Канарските острови. Какво ще кажете за нашия кратък гид, които ще Ви помогне да изберете плажа, на който да опънете кърпата, да сложите чадъра и да се насладите на пропития с радост въздух.

Да избягаме от тълпите

Пленителното Испанско крайбрежиеЗнаем колко е трудно да избягаш от тълпите в ежедневието… Независимо дали говорим за информационен поток, който от предимство е превръща в бреме, или за тълпите, които от полезна, обогатяваща комуникация започват да носят фалшиво приятелство и сътруднически облаги, винаги е добре просто да избягаме от всичко и всички та дори и да е за малко.
Да останеш насаме със себе си е необходимост, която се е превърнала в скъпо удоволствие за мнозина. Güigüí плажът на Гран Канария е правилното място, където усамотението царува. Само 5 часа път пеша или кратко пътешествие с рибарската лодка и се озовавате на този черен пясъчен плаж, чиято уникална атмосфера се допълва от внушителните скали. Не очаквайте шумни барове и красиви испански chicas, защото този плаж е за тези, които са избрали да се отдадат на размишления, почивка и спокойно съзерцание на пленителната природа.

Най-добрият плаж за шоколадов загар- Плаж Папагайо

Пунта де Папагайо /Punta de Papagayo/ завладява мислите и най-съкровените ни чувства със златни заливчета, които съперничат и на най-хубавите Европейски плажове. Ако нудистките плажове са Ви по вкуса, то Плаж Папагайо е точно за Вас.

Най-добрият плаж за водни спортове- Сотавенто

Най-обширният и красив плаж на Фуеравентура, Сотавенто, е  топ дестинация за сърфисти, както начинаещи, така и експерти. Ако си мечтаете за прозрачните пръски на непокорните вълни, а не са вятърни приключения, то се отправете към Caleta de Famara, райско кътче в Лансароте, което е самопровъзгласено за ‘Европейски Хаваи’.

Златната рибка си пожела….Плаж Лас Кантерас

Плажът Лас Кантерас е прилепен до крайбрежието на един от най-големите градове на Канарските острови, Лас Палмас, който е известен още като Гран Канария. При най-ниската точка на прилива рифът задържа обратно вълните и именно поради тази причина Лас Кантерас е перфектното място за плуване, гмуркане или просто мързеливо излежаване под приятелските лъчи на слънцето.

Най-добрият плаж на Канарските острови- Маспаломас

Maspalomas- Испанско крайбрежиеПонякога има основателна причина защо определени плажове и туристически дестинации са пълни с туристи… Маспаломас се е превърнал в любимото място на хиляди туристи. Сменящите се пясъчни дюни са пленителен фон на плажа, а морето ‘окъпва’ озарените от слънцето златни песъчинки, които като скъпоценни камъчета се оглеждат суетно и целуват нежно Вашата кожа, изпълнена с живот.

Discussion

No comments yet.

Post a Comment