//
you're reading...

Идеи за почивка

Скритите съкровища на Коста Бланка

Скритите красоти на БенидормКоста Бланка- златните мечти и скритите съкровища на Испания.

‘Бялото крайбрежие’ на Испания е едно от най-желаните летни кътчета, пълно е туристи и любителите на испанската култура, фиести и хармония. Ако търсите място, където да се насладите на природните резервати и плажове, която сякаш са излезли от приказките, Аликанте е вашата дестинация.
За да разбудим любопитството ви и да ви накараме да се размечтаете за едно безгрижно, но прекрасно лято, избрали сме някои от най-удивителните природни красоти, които този регион може да ни предложи.

Почивка на остров Табарка

Фламинго в природните резервати на Коста БланкаНай-малкият населен остров в Испания, Табарка, се намира само на 5 милио от Санта Пола и около 12 мили от пристанището на Аликанте, въпреки че посетителите могат да си резервират и разходка с корабче от Бенидорм и съседните градове. Защитена територия, която очарова всеки, който има щастието да я зърне, крайбрежната ивица на Табарка е известна сред тези, които обичат да се гмуркат и да се впускат във водни приключения. Ако сте от по-мързеливите обаче, не се притеснявайте, тук спокойно ще можете да потопите крачета в хладката морска вода, докато се наслаждавате на леден коктейл в горещия ден.

Пикник в Лагуна де ла Мата

Разположен в историческия град Гуардамар дел Сегура, този природен резерват включва солено езеро, което създава микро климат, уникален за дивия живот тук. Паркът е всъщност един от няколкото природни парка и резервати в региона, едно от местата, където може да видите различни растителни и животински видове и особено красиви птици. Ако сте любители на разходките, насладете се на пътеките, красивите алеи и просто дръжте под око грациозните фламингота, които живеят в тези езера.

Релаксирайте на тайнствените плажове на Calblanque

Магията на плажовете на Коста БланкаCalblanque всъщност се намира извън Коста Бланка, но една от най-ревниво пазените природни тайни на региона. Разположен в защитения регион на полуостров Мар Менор (в превод ‘малкото море’), този курорт се отличава с непокътнатите си, широки плажни ивици, включващи Playa de Calblanque, Playa Larga, Playa Negrete и Playa Parreño. Пътешествайте на запад, преоткрийте скрити заливчета и плажни ивици и ви предупреждаваме, че може да се натъкнете на нудисти, които обожават да ‘окупират’ западната част на слънчево Аликанте.

Надяваме се, че кратката ни разходка до слънчева Коста Бланка, Испания ви е харесала и ако все още се чудите кога да си подарите златни изживявания, разгледайте нашите оферти за почивка в Испания, една от най-желаните дестинации за ваканция на море в чужбина.

Discussion

No comments yet.

Post a Comment