//
you're reading...

На море

5 причини поради които Малага е повече от бягство

Малага – едно докоснато съвършенство през тази златна есен.

Малага винаги е присъствала в нашите туристически програми за почивка в Испания поради своето благоприятно разположение и редица забележителности. Представяте ли си Коста дел Сол без магията на Малага? Градът предлага редица забележителности за гостите, които искат да прекарат 1 или 2 дена преди да се отправят към безкрайните плажни ивици. Кои са 5те причини, които ви приканват да посетите Малага?

1. Пикасо
Феновете на изкуството трябва да се възползват от възможността да посетят музея на Пикасо в града и да отпразнуват рождението на художника, както и да се насладят на 12 зали с перманентни изложби на творбите на великия гений. Музеят се намира в историческия център на Малага, а родното място на Пикасо е в непосредствена близост, като позволява на феновете да се запознаят отблизо с живота на Пабло Пикасо. Когато сградата е била възстановена, древни римски и финикийски руини са били открити под нея. Посетителите могат да видят тези останки, които са запазени като част от тази съкровена земя.

2. История

Торемолинос, МалагаСпокойно, не сте в час по история, но както ви разказахме по-горе за къщата на Пикасо, сега е време да разгледаме и други руини, носещи в себе си частица от богатата история на града. Историческите забележителности включват римския театър в Малага, който е открит през 1951 година и който датира от 1в. пр.Хр. Интересен облик на града придава и старата крепост Алкасаба, която е с изглед към града и която е построена от маврите през 11ти век. Целият комплекс включва красиви градини, вътрешна цитадела и градина в двора, които си заслужават да бъдат посетени.
Други важни исторически нишки на Малага са пристанището, еврейския квартал на града и Катедралата.

3. Шопинг
Шопинг маниаците ще се влюбят в моловете, луксозните търговски центрове и магазинчета. За по-изискания Ви вкус улица Marqués de Larios предлага едно пътешествие в меката на модата, както и много малки пресечни улички и площади, откъдето можете да опознаете всяко кътче на Малага.

4. Фестивали
Забележителностите на Малага, ИспанияНезависимо дали копринените плажове или топлите слънчеви лъчи ви водят в Малага, със сигурност ще се радвате да посетите някой фестивал тук. Хубавата новина е, че фестивали се провеждат целогодишно! Малага и жителите й знаят как да накарат посетителите да се чувстват в свои води и на религиозен фестивал, и на специално събитие за даден празник.

През септември започва фестивала Dia de la Victoria, със специална реч , подготвена от местна знаменитост плюс парад из целия град. Пиршеството продължава през октомври за Dia del Hispanidad. Денят на Вси Светии е през ноември, а през декември започват пъстроцветните коледни празненства, както и Fiesta Mayor de Verdiales , ден и нощ, които отпразнуват деня на шегата.
5. Вкусна храна
Не на последното място, Малага, Испания предлага на посетителите си широк избор от ресторанти, предлагащи фантастична морска храна и средиземноморска кухня, както и местни специалитети, които ще сънувате дни напред.

Източници на снимките към статията: KevinCollins и Figuelo.

Вдъхновихте ли се? Малага се включва в нашата есенна програма „Почивка в Испания- на море в Коста дел Сол 2012“!

Discussion

No comments yet.

Post a Comment