//
you're reading...

Знаете ли, че...

На море в Турция: какво (не)знаете

Лятото е вече в края си и посрещаме златната есен. Последните слънчеви дни обаче може да прекараме в съседна Турция в най-хубавите морски курорти, които изненадват мнозина и всеки се влюбва завинаги в Анталия, Бодрум, Даламан и Измир.


Почивка в Турция- ваканция на Турската РивиераАко се чудите какво да сложите в багажа за Турция, ето ви някои идеи за шопинг, които ще ви подсигурят всичко, от което имате нужда:
- В турските морски курорти е напълно нормално да носите рокли, тениски, къси пантапони, особено ако по-голямата част от времето прекарвате на плажа с мохито в ръка. Изберете си удобни дрехи, които са памучни и не запарват.
- Не забравяйте слъцезащитното масло, слънчевите очила и шапката, които ще ви предпазят от слънчеви лъчи на Средиземноморието.
- Помнете, че трябва да имате някои елегантни дрехи в багажа дори, ако сте отседнали в 5* хотел. Турците обичат да се облекат хубаво след залез слънце, така че не пропускайте да се облечете и вие в най-любимите си дрехи.
- Турция е мюсюлманска държава и като такава в градовете, жените носят шалове или бродирани покривала, дълги рокли и ръкави, с които покриват ръцете си. Няма правило какво точно трябва облечете или пък дали трябва да се носите по подобен начин, но все пак трябва да се съобразявате с местната култура и да носите покривало на голите си рамене.
- Дами, задължително си носете чорапогащник под късите поли, когато се разхождате из града.
- Ако планирате да посетите една от многото джамии в Турция (препоръчваме да го сторите), опитайте се да носите по-подходящо облекло, което покрива ръцете и краката ви, а в някои джамии добре ще ви предоставят дрехи. Традицията повелява да махнете обувките си преди да стъпите на килимите и винаги бъдете учтиви, уважавайте молитвата на хората в джамията.
- Носете си удобни обувки. Дори ако посещавате някое малко турско село, сложете обувки, които ви позволява да се разхождате из местните забележителности и да се докоснете повече до историята, културата на местността.
Готови ли сте за Турция? Вижте нашите Ласт Минит оферти за почивка в най-хубавите морски курорти на турската Ривиера!

Discussion

No comments yet.

Post a Comment