//
you're reading...

Екзотични дестинации

В Канкун откриха Музей на маите

Какво се случва в навечерието на зловещата дата 21ви декември 2012?

Само няколко седмици преди фаталната дата 21.12.2012 г., която според календара на маите вещае идването на Края на света, в Мексико бе открит нов Музей на маите. Информацията е оповестена от порталът Tourism Review.

Нощни мечти на плажовете на КанкунМузеят се намира в една от най-популярните туристически дестинации в страната – морският курорт Канкун. Държавата е инвестирала около 15 млн. Долара в музея. Най-новата атракция в Канкун се простира на площ от 5100 квадратни метра и има три изложбени зали, в които са изложени 350 археологически находки, някои от които досега не са били показвани на туристическата аудитория.

Подводен музей в МексикоШест години са били нужни, за да се построи грандиозния музей, посветен на културата на маите. Експонатите изложени в него са събирани в продължение на цели 30 години. В събирането са участвали археолози от Мексиканския национален институт по археология и история.

Според мексиканския президент Фелипе Калдерон, новият музей не само допълва обичаните и красиви плажове на Канкун, но и бързо ще се превърне в една от най-атрактивните туристически забележителности в Мексико.
Маите са били известни със своите задълбочени познания в областта на астрономията и математиката. Мнозина вярват, че те са предвещали редица катастрофални събития. Днес милиони хора по света се вълнуват от тълкуванията на календара на маите. Според него на 21 декември 2012 г. ще настъпи краят на света.

Тази теория има своите поддръжници и противници. Факт е обаче, че туризмът бележи истински бум в страните, в които са живели древните маи – Мексико, Белиз, Гватемала, Ел Салвадор и Хондурас.

Кулминацията ще бъде на 21.12.2012 г., когато всички ние ще разберем дали са били основателни апокалиптичните тълкувания на календара на маите.А вие как мислите, ще дойде ли краят на света?

Discussion

No comments yet.

Post a Comment