//
you're reading...

Екзотични дестинации

20 туристически дестинации, които да видим преди края на света – 1ва част

Днес е „големият“ ден, много се изписа по темата и както всички знаем според маите днес идва края на света.

Някои хора изпадат в депресия, а ние искаме да погледнем заедно към едно по-светло утре. Избрахме за Вас 20 места, които със сигурност бихте искали да видите преди всичко да свърши. Драматизмът оставяме настрана, надяваме се да Ви харесат дестинациите и да допълните своята.
1. Амазонка
Независимо коя страна е спечелила сърцето Ви – Бразилия, Перу, Колумбия, Венецуела, Еквадор, Боливия или Френски Гвинеи – най-голямта дъждовна гора на света ще Ви очарова с милиони уникални същества, които рядко можете да откриете другаде, струва си да посетите Амазонка по редица причини.
2. Каньона на антилопата
Гранд Каньон се смята за един от най-известните в света и безспорно е топ забележителност в САЩ. Ние Ви предлагаме на посетите обаче Каньона на антилопата, който се намира в Аризона. Той е създаден от реки и течения, които са причинили ерозия и са се образували чудни и неповторими форми.
3. Улуру

Някъде в Австралия…Няма да се изпадаме в лирични отклонения, Улуру е едно от чудесата на Австралия, един от природните феномени, които са се превърнали в значими съкровища на Австралия. Ейърс Рок, както още го наричат, е огромно скално образувание в централната част на Австралия. Много по-лесно е да го достигнем, ако се носим на крилете на орел, тъй като той е на 280 мили от по-големите и важни центрове.

4. Водопад Виктория

Приказният водопад Виктория между Замбия и Зимбабве е най-голямото „водно“ чудно в света. Той е широк 1708м и висок 108м. Със сигурност ще Ви плени много повече, отколкото Ниагарския водопад.

6. Фиорди Норвегия
Норвегия има една от най-дългите крайбрежни ивици в света, но със сигурност и една от най-интересните. Източният бряг е осеян с множество фиорди. Природните образувания между тях, както и гледките, които се откриват пред очите на любопитния пътешественик, са едни от най-пленителните на света.

7. По гръцки – остров Санторини

Санторини е един чуден остров в Гърция. Той е образуван преди хиляди години в резултат на една от най-големите вулканични експлозии в историята. Днес Санторини е дом на пленителни гледки, интересна архитектура, романтични приказки и вълнуваща история (смята се, че същите природни явления са свързани и с легендата за Атлантида).
8. Исландия

Исландия е домът на едни от най-чудатите пейзажи по света, от големи, частично замръзнали водопади, до Северното Сияние и топлите, загадъчни пейзажи и залези..Интересни местни хора и един привкус на вечен купон…

9. Езерото Морейн, Канада
Ще помислите, че е езеро, но всъщност не е. Или поне не езерото Морейн в Алберта, Канада. Морейн е страхотна зебележителност, защото когато е пълно, наситената светлина от скалата се отразява нежно, създавайки нежна, неонова синя сянка. Канада също е пълна със забележителности!

10. Петра

Построен около 1200 пр. Христа, Петра е древно селище в Йордания. Петра е построен изцяло върху скали като кули.

Петра е още известен като столица на набатеите. Разположен е в естествено укрепената планинска долина Вади Муса („Долината на Мойсей“). Петра е един оазис, център на креативното мислене и старинната архитектура.

Готови ли сте за още приключение – очаквайте 2ра част!

Discussion

No comments yet.

Post a Comment