//
you're reading...

Екзотични дестинации

Топ туристически дестинации за 2013

Какви са Вашите туристически дестинации и решения за една прекрасна 2013?

Всички правят своите обещания за 2013. Стига сме се заричали, че ще спортуваме, че ще се усмихваме повече и ще следваме сърцето си, нека просто го сторим.

Ние сме пътешественици по душа и призвание и днес Ви питаме: какви са плановете Ви, какво искате да посетите и видите през 2013? Какви са очакванията Ви?

Ако се нуждаете от малко вдъхновение, ние сме тук, за да Ви помогнем! Ето ги някои топ 10 дестинации за 2013 (списъкът, разбира се, ще обновява с помощта на най-запалените пътешественици :)).

И така, къде ще попътуваме на ескурзия в чужбина през 2013:

Южна Корея и екзотичен привкус

Южна КореяСигурни само, ако някой живее в пещера, ще е пропуснал успеха на сензацията PSY и неговия хит ‘Gangnam Style’, който се превърна в най-гледаното видео в YouTube за 2012. Първата световна попзвезда на Южна Корея, PSY, със сигурност хвърли Южна Корея като туристическа дестинация направо в светлината на прожекторите. 2013 със сигурност ще взриви световната сцена с три международни спортни събития, а самата страна предлага възможности за риболов, голф приключения, катерене и др. Многоликата столица Сеул е задължителна дестинация със своите модерни небостъргачи, оживени пазари и луксозни магазини.

Шри Ланка

Дестинация, която говори сама по себе си. Планираме да разкажем повече за нея в други блог постове, така че очаквайте повече инфо. Дотогава, ако сте я посетили вече, само ни пишете с Вашите предложения.

Нова Зеландия
Красотата на Нова ЗеландияТрилогията „Властелинът на пръстените“ също постави Нова Зеландия на туристическата карта на запалените пътешественици. Хиляди искат да посетят местата, където са се снимали епичните филми. Гледахте ли впрочем „Хобитът“? Нова Зеландия очаква хиляди туристи през 2013 година предвид успеха на филма!

Словакия
Културна столица на Европа - Kosice

Словакия празнува 20 години от Кадифената революция. Словакия се отдели от Чехословакия, както всички знаем. Голямата новина на 2013 е, че Kosice е обявена за Европейска Културна Столица за 2013 година. Така градът ще се превръща в една от най-привлекателните дестинации за културен туризъм в Европа. Градът е домакин на 300 събития, а церемонията по обявяването за културна столица ще се състои съвсем скоро, на 19 януари 2013. Със своите културни забележителности и статус на дестинация за любителите на приключенията, ските, Словакия измина дълъг път да се превърне в престижна туристическа дестинация и да излезе от образа на евтина уикенд дестинация в Европа.

Бразилия – купон, многообразие и пъстрота

Парти център, Рио де Жанейро, в Бразилия ще е дестинация, за която копнеем и ще копеем години наред. Скоро там ще се проведе и FIFA Confederations Cup (2013), Световната купа 2014 (Brazil World Cup) и Олимпийските игри през 2016 година. Всички погледи са насочени към емблематичния град и безспорно редица престижни събития ни очакват, а можем да се насладим и на нови хотели, забележителности и подобрена туристическа инфраструктура. Преди цените да са скочили драстично, съветваме Ви да поставите Бразилия в едно от първите места на Вашия списък.

Мианмар
Мианмар - Златни ПагодиМианмар бе гореща тема през 2012 година (поне в чуждестранните туристически среди) и това ще продължи и през 2013. Мистериозната държава стана все по-достъпна за туристи, тъй като 3 000 000 нови визи ще бъдат издадени. Много програми ще започнат да изкушават туристите, които са жадни за приключения в „Земята на златните пагоди“ (очакват Ви над 2000 Будистки храма и пагоди).

Боливия – шеметни приключения и пленителни пейзажи

С пленителната си култура, оживени градове и спиращи дъха пейзажи, Боливия е далече от представите ни. Независимо дали искате да насладите на планинско колоездене по „Пътя на смъртта, да се потопите в култура в La Paz или да откриете нови хоризонти, Боливия Ви очаква!
Исландия

Исландия предлага едни от най-уникалните пейзажи на Земята с прекрасните вулкани, термални басейни и буйни водопади.

Мадагаскар – странна флора и вълнуваща фауна


Мадагаскар е дестинация за откриватели. Ако обичате модните дефилета в Париж, то Мадагаскар по-скоро не е за Вас. Чудата флора и фауна, невероятните животински видове (включително и уникалните лемури), са само част от рога на изобилието, който не е пълен без страхотните и неповторими пейзажи. Мадагаскар е все още неподправена дестинация, вдъхновяваща приключенския дух, но през 2013 година политическата ситуация ще е по-стабилизирана и няма да има пречки пред туризма.

Discussion

No comments yet.

Post a Comment