//
you're reading...

Знаете ли, че...

Вино от морското дъно предлагат в Испания

Вино от морското дъно – възможно ли е?

Състоянието на вината, намерени в трюмовете на потънали кораби, показва, че морето е отлична среда за отлежаване на напитката. Винарска изба от испанския град Херес де ла фронтера вече пусна в продажба първото вино от Андалусия, отлежавало на морското дъно и то в амфори, както това са правили древните финикийци.
Избата „Луис Перес“ представи пред 20 известни сомелиери това „подводно“ вино, отлежавало край бреговете на испанската провинция Андалусия на дълбочина 12 метра. Тази технология вече се експериментира и в други области на иберийската държава.
Уникалното в това вино е не само, че е отлежавало под водата, но и съхраняването му в амфори, направени с материали и технология като на финикийците, които са правили същото и със зехтина. Избата „Луис Перес“ е специализирана в производство на червени вина.
Ако искате да посетите Испания, изберете своя пакет за почивка още днес!

Източник на статията: www.infotourism.net.

Discussion

No comments yet.

Post a Comment