//
you're reading...

Идеи за почивка

Топ романтични дестинации и традиции за Св.Валентин

Романтика за Свети Валентин – готови ли сте?

Лисабон за деня на влюбенитеРомантична вечеря, стая в червени краски, цветя, парфюми, безгрижни разходки с любимия човек, фойерверки, „опакован“ с блясък залез – всичко това ни очаква в мееца на любовта, февруари, един от най-романтичните месеци през годината. Туристическите вълнения не остават по-назад.
И Св.Валентин не е само свързан с отпразнуване на деня на любовта с обичания човек у дома, но би било прекрасна изнанада и да планирате романтично пътешествие из Европа.
Днес сме ви избрали дестинации, изпълнени с романтика и любов. Едни от най-обичаните европейски градове. Държавите, които попадат във виртуалния ни глобус за Деня на Влюбените са Англия, Франция, Испания, Швеция, това са само някои от топ държавите, които си заслужава да посетите с любимия човек тази година! Романтичните столици и красивите традиции за Св.Валентин са за онези, които още вярват в най-известния световен ден, отбелязващ онова чувство, което ни кара сякаш да летим – любовта. Св.Валентин е уникален празник за всички влюбени хора по света. Има обаче традиции, които правят празник по-различен за всяка държава.
Пътешествия в Европа за Деня на Влюбените

1.    Англия
Казва се, че тук в Англия, светец, наречен Jack Valentine, е почукал на вратата на една къща точно в този ден. Преди да си тръгне, светецът е оставил подаръци за най-малките.
В Уелс не празнуват Св.Валентин, но тук празникът се нарича Ден на Свети Dwynwen и се отбелязва в края на януари. Въпреки че Лондон е известен със своите дъждовни и студени дни, това не означава, че тук липсва романтика.
Точно обратното, историческите паметници и арт галериите, както и шикозните хотели, ресторанти, превръщат Лондон в идеална дестинация за отпразнуване на Св.Валентин.

2.    Франция

Нощния град ОслоФранция е синоним на любов и романтика. Французите отпразнуват деня на влюбените като всички други. Париж или още наричан заслужено и нежно, Деня на Светлините, е перфектното Ви „бягство“ за Св.Валентин.
3.    Испания
Романтичен залез в БарселонаТук празникът е също познат като Сан Валентин и прилича много на фестивала на любовта в Англия.
Както не веднъж сме я възхвалявали, Барселона е запомнящ се град, криещ много изненади. Ако търсите културно многообразие, мек климат или парти атмосфера, Барселона е точно за Вас.
4.    Португалия
Тук празникът носи популярното име Dia dos Namorados или Ден на любимата половика. Лисабон, столицата на Португалия, е дестинация, която не е за изпускане.  Местоположението позволява на посетителите да се нарадват на много от богатствата на тази страна.
5.    Норвегия и Дания
Ще ме погледнете с доза недоверие, сигурна съм. Valentinsdag е името на деня на Св.Валентин, деня, в който влюбените се вглеждат в любимия човек за по-дълго от когато и да е било и си поднасят романтични послания. Въпреки че са северни държави, Дания и Норвегия предлагат свеж въздух, райска атмосфера и разходка в едни от най-красивите градове в Европа.
Денят на Влюбените се нарича „Ден на всички сърца“ или още Alla hjärtans dag в Швеция. Въпреки че този празникът не носи такова голямо внимание, както в други западни държави, той става все по-популярен сред шведите.

Осло или Копенхаген, изборът е изцяло Ваш.
Във Финландия, денят на Купидон се нарича Ystavanpaiva или още ден на приятеля. Във Финландия жителите празнуват чувствата си към сродната душа, но също така и топлината, с която ги даряват най-добрите приятели.

Идеи за почивка в България за деня на Влюбените можете да намерите тук.

Това виртуално пътешествие бе по-скоро подготовка за следващата ни вълнуваща разходка, в която Ви очакват още по-“апетитни“ факти и предложения за пътешествия.


Източници на снимките:
doug888888
aigle_dore
brostad
rstml

Discussion

No comments yet.

Post a Comment